cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 7 januari 2013

Köttfärsfräs

Av cathrinsmat - 7 januari 2013 20:46

Köttfärs är bra vardagsmat som kan varieras på många olika sätt. Idag stektes köttfärsen tillsammans med grovrivna morötter och strimlad vitkål och serverades med jasminris. Vi brukar kalla rätten köttfärsfräs och så här gör man:


1. Bryn köttfärsen i lite olja i en stekpanna tills den får färg.
2. Grovriv 2 morötter och strimla ca 200 gram vitkål och blanda ner i köttfärspannan.
3. Koka ris.
4. Krydda fräset med 1 krm svartpeppar och 1 krm malen kardemumma. Pressa ner 1 vitlöksklyfta och smula ner 1 köttbuljongtärning. Tillsätt 1 msk soja och 2 dl vatten. Låt fräset puttra tills riset är klart. Smaka av med salt och strö lite persilja över.
5. Servera köttfärsfräset tillsammans med ris.


Hoppas att alla får en bra vecka!


/C

 
 
Ingen bild

Lieselotte

11 januari 2013 14:40

Igår gjorde jag denna rätt, hittade lite mer att ha i fräset. Men det var lätt att göra o gott. Räckte till idag också! I morgon tänkte jag prova på fläskfilén!

cathrinsmat

11 januari 2013 20:11

Vad kul att du tyckte om det! Det är en klar favorit i min familj. Lycka till med fläskfilén. /C

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards