cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 26 juni 2016

Paj med krabba och sparris

Av cathrinsmat - 26 juni 2016 20:06

Ikväll lagade jag en paj som fylldes med krabba, salladslök, gräslök, dill, västerbottensost samt sparris. Pajen täcks av en äggstanning som innehåller ägg och creme fraich istället för mjölk som ofta används i en traditionell äggstanning. Pajen räcker lagom till fyra personer och jag serverade räkor, sallad och stekt halloumi som tillbehör till pajen som blev riktigt god! Följande ingredienser behövs:


Pajdeg:

100 gram smör

2 dl vetemjöl

2 msk vatten


Fyllning:

Salladskrabba (en burk), vill man och har tiden så blir det förstås godare med färsk krabba skuren i småbitar.

Salladslök, ett halvt knippe

Sparris, ett knippe

Dill

Gräslök

2 dl riven västerbottensost

2 ägg

2 dl creme fraich


Gör så här:

1. Blanda ihop degen med hjälp av en matberedare och låt den vila kallt en stund. Tryck sedan ut degen i en pajform och nagga botten, förgrädda pajskalet ca 10 min i 200 grader.

2. Skär bort den nedersta delen av sparrisarna och förväll dem i saltat vatten ca 2 min.

3. Hacka ett halvt knippe salladslök samt dill och gräslök fint, ca en halv dl vardera av finhackad gräslök och dill.

4. Låt krabbköttet rinna av. Riv västerbottensost.Vispa ihop ägg och creme fraich samt lite salt. 

5. Fyll det förgräddade pajskalet med krabba, salladslök, gräslök, dill och västerbottensost. Häll sedan ägg- och creme fraichblandningen över och garnera med den förvällda sparrisen i ett fint mönster.

6. Grädda pajen ca 30 min i 200 grader. Servera pajen med en god sallad och förslagsvis räkor och halloumiost.


Hoppas att ni kommer att gilla pajen!

//C


 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - Lördag 25 mars 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ cathrinsmat med Blogkeen
Följ cathrinsmat med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se