Direktlänk till inlägg 19 juli 2016
Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:
4-5 kycklingfiléer
salt
svartpeppar
paprikakrydda
curry
färsk koriander
Jordnötssås:
2 dl jordnötssmör
1 burk kokosmjölk, 400 ml
2 tsk röd currypasta
2 tsk sambal oelek
1 msk fisksås
1 msk mörkt muskavadosocker
1 pressad lime
1. Blanda samtliga ingredienser till jordnötssåsen i en kastrull och låt småputtra i ca 40 min. Rör om då och då så att allt blandas ordentligt.
2. Dela varje kycklingfilé i tre delar på längden och krydda bitarna runt om med salt, svartpeppar, paprikapulver och curry. Stek kycklingen i smör eller olja tills den blir helt genomstekt.
3. Servera kycklingen tillsammans med jordnötssås och ris. Garnera med färsk koriander.
Smaklig måltid!
//C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||
|