cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 25 mars 2017

Färska vårrullar

Av cathrinsmat - Lördag 25 mars 10:57

Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschör. Följande ingredienser använde jag och det räckte lagom till fyra personer:

1 pkt rispapper
400-500 gram räkor med skal
300 gram Salmalax
200 gram kycklingfilé
Isbergssallad
Salladslök
Groddar
1 morot
1 röd chilifrukt
Glasnudlar, ca 150 gram
Koriander
Thaibasilika

Sås:
Oystersås ca 100 gram
Fisksås 1 msk
1 pressad lime
1/2 röd chilifrukt
Muskovadosocker ca 1 tsk
Chiliflakes
Sesamfrön

1. Finhacka sallad, salladslök, chili, koriander och thaibasilika. Strimla moroten fint och skölj groddarna noga. Lägg upp i olika skålar.
2. Skär kycklingfilé i små bitar och stek i neutral olja, salta och peppra. Skala räkorna och skiva upp salmalaxen fint. Lägg upp i olika skålar.
3. Lägg glasnudlarna i kokande vatten och låt dra några minuter tills de mjuknar.
4. Koka upp en stor kastrull med vatten, stor nog att doppa rispapper i, och låt svalna lite.
5. Rör ihop ingredienserna till såsen strö över sesamfrön och chiliflakes efter behag. Häll upp i fyra serveringsskålar.
6. Doppa ett rispapper åt gången i kastrullen med vatten tills det mjuknar, ca 10 sekunder och förvara på en blöt kökshandduk.
7. Lägg på fyllningen i en sträng mitt på rispappret och rulla ett varv, vik sedan in sidorna och rulla klart. Låt var och en tillverka sina vårrullar efter tycke och smak.

Jag kan verkligen rekommendera er att prova detta recept som blir fantastiskt gott. Tänk bara på att ha gott om tid på er. Smaklig spis!

Kram C

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Av cathrinsmat - 2 juli 2016 10:44


Igår åt vi helstekt fläskfilé och ugnsbakade tomater med en god sås till som bland annat innehåller schalottenlök, whiskey, fond och grädde. Jag tycker att fläskfilén blir mycket saftigare och godare när man steker den hel än i skivor. Följande ingre...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ cathrinsmat med Blogkeen
Följ cathrinsmat med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se