Direktlänk till inlägg 6 mars 2016
I den här kycklinggrytan samsas bitar av kycklingfilé med champinjoner, bacon och purjolök. Grytan passar bäst tillsammans med ris tycker jag och torrostade jordnötter är ett trevligt tillbehör att strö över maten på tallriken. Följande ingredienser räcker till 4 personer:
600 gram kycklingfilé
1/2 purjolök
200 gram champinjoner
1 pkt bacon
1 msk mjöl
2-3 dl grädde
1,5 msk kycklingfond
Knappt 1 msk balsamvinäger
1 tsk soja
Salt, peppar, paprikapulver efter smak
1. Skär upp purjolöken i skivor, strimla bacon samt dela champinjonerna i mindre bitar. Stek bacon i en stekpanna tills det blir knaprigt och lägg åt sidan.
2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek dem i samma panna som baconet, salta och peppra samt tillsätt ev lite smör, låt steka tills kycklingbitarna fått fin färg.
3. Strö över purjolök och champinjoner och låt steka tillsammans med kycklingen en stund.
4. Strö över mjöl och rör runt ordentligt. Späd grytan med grädde, kycklingfond, balsamvinäger och soja. Låt puttra ihop en stund och smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
Servera grytan tillsammans med ris, gärna basmati och strö lite torrostade nötter över.
Smaklig spis!
//C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|