Direktlänk till inlägg 31 juli 2016
Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.
2 pkt färsk tortellini (jag valde tortellini fylld med ricotta och spenat)
2 pkt bacon
1 purjolök
200 gram färska champinjoner
2 dl grädde
en skvätt balsamvinäger
svartpeppar
flingsalt
paprikakrydda
150 gram riven buffelmozarella
50-100 gram riven parmesan
1. Strimla bacon och stek i en torr stekpanna tills baconet börjar bli krispigt. Tillsätt finhackad purjolök och champinjonerna skurna i mindre bitar och låt steka ihop ordentligt tills champinjonerna mjuknar.
2. Koka tortellinin i rikligt med saltat vatten någon minut kortare än vad anvisningen på paketet säger.
3. Häll grädde över baconblandningen och smaka av med balsamvinäger, svartpeppar, flingsalt och paprikakrydda.
4. Häll upp tortellinin i en ugnsfast form och strö över den rivna mozarellaosten. Häll såsen över tortellinin och avsluta med att strö över den rivna parmesanosten.
5. Grädda gratängen i 225 grader i ca 10 minuter.
Strö förslagsvis över färsk basilika och färsk oregano innan servering och servera gratängen tillsammans med en god sallad!
Smaklig spis!
//C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||
|