cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 1 april 2016

Carpaccio på oxfilé

Av cathrinsmat - 1 april 2016 20:53

Ikväll åt vi en riktigt smarrig förrätt som är lika lätt att tillaga som den är god att äta. Rätten innehåller riktigt tunt skivad oxfilé som man antingen köper färdigskivad i charken eller skivar upp själv när oxfilén är halvfryst för bästa resultat. Följande ingredienser behövs till en förrätt för fyra personer:

ca 200 gram oxfilé skuren i tunna skivor
Parmesanost
Olivolja
Färsk basilika
2 msk pinjenötter
Flingsalt
Svartpeppar

1. Lägg ut oxfiléskivorna omlott på fyra tallrikar. Hyvla parmesan över samt strö över några basilikablad.
2. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna några minuter.
3. Droppa olivolja över anrättningarna och strö över pinjenötterna. Avsluta med att strö över lite flingsalt och några drag av svartpepparkvarnen.

Lycka till!

Kram C

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - Lördag 25 mars 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ cathrinsmat med Blogkeen
Följ cathrinsmat med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se