cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 21 februari 2016

Spaghetti Vongole

Av cathrinsmat - 21 februari 2016 13:05

Pasta vongole är en rätt som jag ofta väljer när jag är ute på restaurang. Det är min absoluta favoriträtt bland pastarätter. Ursprungligen innehåller rätten vongolemusslor men det fungerar lika bra med hjärtmusslor. Tänk bara på att musslorna inte alltid finns i er lokala fiskdisk utan behöver ibland beställas några dagar i förväg. Följande ingredienser behövs till 4 personer:

1 kg färska vongole- eller hjärtmusslor
4 klyftor vitlök
1 knippe bladpersilja
1 röd chilifrukt
0,5 dl olivolja
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
1/2 dl vitt vin
Skal av 1 citron
Spaghetti el Linguine

1. Lägg musslorna i rikligt saltat kallt vatten. Då öppnas de och spottar ut eventuell sand som finns i musslan. Upprepa gärna proceduren 1 gång och spola dem sedan i kallt vatten.
2. Hacka vitlök, bladpersilja och chili.
Stek vitlök, chili och hälften av bladpersiljan i oljan i en stor kastrull.
3. Tillsätt musslorna och smaksätt med flingsalt och svartpeppar och rör om.
4. Slå på vitt vin, rör om igen och lägg på ett lock. Låt musslorna ångas i cirka 1-2 minuter, tills de börjar öppnas.

5. Blanda i resten av bladpersiljan och rivet citronskal.
6. Blanda såsen med nykokt spaghetti eller linguine.

Det här är en perfekt helgrätt som avnjutes bäst tillsammans med ett gott vitt vin till, exempelvis Chablis eller en frisk och fruktig Chardonnay.

Smaklig måltid!

//C

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards