cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 27 mars 2016

Torskrygg med pepparrot, räkor, sparris, skirat smör och serranochips

Av cathrinsmat - 27 mars 2016 19:54

Ikväll åt vi smörstekt torskrygg varsamt kryddad med salt och peppar samt vänd i vetemjöl. Den stekta fisken avnjöts tillsammans med goda tillbehör som räkor, sparris, pepparrot, skirat smör och serrranochips. Följande ingredienser behövs för fyra personer:

800 gram torskrygg
Ca 20 räkor med skal
Färsk pepparrot
Grön sparris
4 skivor serranoskinka
100 gram smör
Salt och peppar
Vetemjöl
Smör

1. Dela torsken i fyra bitar. Salta och peppra på båda sidor samt vänd i vetemjöl. Låt fisken vila på ett skärbräda tills det är dags att smörstekt den.
2. Riv pepparrot och skala räkorna samt lägg upp i skålar till servering. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 5 min.
3. Lägg serranoskinkan på en plåt med bakplåtspapper och grädda ca 10 min i 200 grader.
4. Stek torskryggen i en stekpanna med rikligt med smör ca 3-4 min per sida.
5. Smält smöret i en kastrull samt häll försiktigt upp det klara smöret i en liten kanna och lämna bottensatsen i kastrullen.
6. Servera fisken tillsammans med sparris och serranochips. Garnera fisken med riven pepparrot och räkor. Häll skirat smör över anrättningen och avnjut tillsammans med ett gott vin.

Kokt eller pressad potatis passar bra till för den som önskar.

Hoppas det ska smaka!

Kram C

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards