Alla inlägg under februari 2013
Pasta fungerar vid alla tillfällen, till vardag som till fest. Ikväll har vi ätit lasagne gjord med färska lasagneplattor. Lasagne är en bra bjudrätt som kan förberedas i god tid och är man många kan receptet flerdubblas. Till en lasagne för fyra personer behövs:
500 gram köttfärs
210 gram krossade tomater
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk paprikapulver
Färsk oregano
Balsamvinäger, en skvätt
1 dl vatten
9 färska lasagneplattor
30 gram smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 dl riven lagrad ost
Gör så här:
1. Finhacka den gula löken och stek i lite olja i en stekpanna.
2. Tillsätt köttfärs och bryn tills den är genomstekt.
3. Häll över de krossade tomaterna, vatten och balsamvinäger. Pressa i vitlöksklyftorna och krydda med salt, peppar, paprikapulver och färsk oregano. Låt såsen småputtra en stund.
4. Smält 30 gram smör i en kastrull, vispa ner 2 msk mjöl och späd med 4 dl mjölk, krydda med salt och peppar. Låt puttra tills såsen tjocknar, tag kastrullen från plattan och rör i 2 dl riven ost.
5. Smörj en ugnsform och häll ett tunnt lager ostsås på botten av formen.
6. Varva lasagneplattor, köttfärssås och ostsås, avsluta med ett lager ostsås och strö över 2 dl riven ost.
7. Tillaga lasagnen i ugnen, 225 grader ca 15 minuter.
Servera med en sallad bestående av tomater, mozzarellaost och basilikablad. Ringla lite god olivolja över och krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Bon Appetit!
//C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 |
7 |
8 | 9 | 10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 |
27 |
28 |
||||||
|