cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 2 februari 2013

Lasagne

Av cathrinsmat - 2 februari 2013 20:10

Pasta fungerar vid alla tillfällen, till vardag som till fest. Ikväll har vi ätit lasagne gjord med färska lasagneplattor. Lasagne är en bra bjudrätt som kan förberedas i god tid och är man många kan receptet flerdubblas. Till en lasagne för fyra personer behövs:


500 gram köttfärs
210 gram krossade tomater
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk paprikapulver
Färsk oregano
Balsamvinäger, en skvätt
1 dl vatten
9 färska lasagneplattor
30 gram smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 dl riven lagrad ost


Gör så här:
1. Finhacka den gula löken och stek i lite olja i en stekpanna.
2. Tillsätt köttfärs och bryn tills den är genomstekt.
3. Häll över de krossade tomaterna, vatten och balsamvinäger. Pressa i vitlöksklyftorna och krydda med salt, peppar, paprikapulver och färsk oregano. Låt såsen småputtra en stund.
4. Smält 30 gram smör i en kastrull, vispa ner 2 msk mjöl och späd med 4 dl mjölk, krydda med salt och peppar. Låt puttra tills såsen tjocknar, tag kastrullen från plattan och rör i 2 dl riven ost.
5. Smörj en ugnsform och häll ett tunnt lager ostsås på botten av formen.
6. Varva lasagneplattor, köttfärssås och ostsås, avsluta med ett lager ostsås och strö över 2 dl riven ost.
7. Tillaga lasagnen i ugnen, 225 grader ca 15 minuter.


Servera med en sallad bestående av tomater, mozzarellaost och basilikablad. Ringla lite god olivolja över och krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar.


Bon Appetit!


//C

 
 
Ingen bild

Lieselotte

8 februari 2013 17:16

Gjorde din lasagne idag. Jättegott blev det! Tack!

cathrinsmat

8 februari 2013 19:04

Vad kul att höra! :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards