cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 17 januari 2013

Ugnsbakad lax

Av cathrinsmat - 17 januari 2013 19:00

Lax är nog min favoritfisk och att tillaga den i ugnen går fort och blir mycket gott. Ikväll ugnsbakade jag en hel laxfilébit som kryddades med finhackad dill, salt och peppar. Laxen serverades med en romsås. För att tillaga denna rätt behövs:


600 gram laxfilé
Färsk dill
Salt och peppar


Skär små snitt i laxfilén och lägg den i en ugnsform. Hacka dillen och tryck in i snitten i laxen, salta och peppra. Ugnsbaka laxen i 225 grader ca 20 minuter. Passa noga mot slutet så att laxen inte blir för torr.


Till romsåsen behövs:


2 dl matlagningsyoghurt
Färsk dill
0,5 rödlök
1 burk mixcaviar
Ca 1 msk majonäs


Blanda yoghurt, finhackad dill och rödlök samt caviar, jag brukar ta en halv burk. Rör i majonäsen och servera till laxen.


Ikväll åt vi pressad potatis till men det går lika bra med ris eller klyftpotatis.


En trevlig torsdagskväll önskar jag er!


/C

 
 
Ingen bild

Lotta

17 januari 2013 20:02

Det låter gott, ska absolut prova!

cathrinsmat

17 januari 2013 21:21

Kul, lycka till! :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards