cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 8 juli 2015

Kanelbullar

Av cathrinsmat - 8 juli 2015 15:39

Idag öser regnet ner här i Stockholm och vad passar då bättre än att baka?! Kanelbullar är alltid lika uppskattat hemma hos mig och det här receptet har jag använt mig av under många år. Receptet ger ca 40 härliga bullar.

Deg:
1 pkt jäst (50 gram)
150 gram smör
5 dl mjölk
Ca 12 dl vetemjöl
1 dl socker
0,5 tsk salt

Fyllning:
1,5 dl socker
4-6 msk kanel
150 gram smör

Dessutom behövs ett uppvispat ägg att pensla bullarna med samt pärlsocker att strö över bullarna.

1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smör i en kastrull och vispa ner mjölk och värm till 37 grader.
2. Vispa ut jästen med smör/mjölkblandningen och vispa i socker och salt.
3. Tillsätt vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa i ca 40 min.
4. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela degen i två delar. Kavla ut en del i taget tunnt och bred på smör samt strö över socker och kanel. Rulla ihop till en rulle och skär rullen i 20 bitar och lägg dem i bullformar på bakplåtar.
5. Låt bullarna jäsa ca 40 min på plåtarna. Pensla dem sedan med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 grader ca 5-8 minuter.

Det är lite tidskrävande att baka bullar men jag tycker det är värt det då resultatet blir mycket gott och dessutom kan man njuta av bullarna länge!

Lycka till!
//C

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards