Direktlänk till inlägg 21 december 2014
I år har jag för första gången gjort min egen senap till julbordet. De här recepten är väldigt enkla och kräver inte allt för många ingredienser som dessutom bara rörs ihop. Här följer recepten till en lite sötare och en starkare senap.
Honungssenap
1 dl senapspulver
1 dl strösocker
1,5 msk honung
2 msk kaffe
1 msk ättikssprit
Tabascosenap
1 dl senapspulver
1 dl farinsocker
1,5 tsk tabasco
2,5 msk kaffe
1 msk ättikssprit
Rör ihop ingredienserna i en varsin bunke och häll sedan upp senapen i fina krus, skålar eller burkar. För bästa resultat låt senapen stå i kylen minst ett dygn innan den serveras den får då en rundare och godare smak.
Ska man inte fira jul hemma så varför inte ta med ett krus egentillverkad senap istället för en julblomma? Det kommer garanterat att uppskattas!
Kram C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|