Direktlänk till inlägg 21 december 2014
Köttbullar har en självklar plats på julbordet tycker jag. Till jul brukar jag tillsätta finhackad rödlök och krydda köttbullesmeten med malda nejlikor för att få en mer julig smak. Här följer receptet:
Ingredienser:
1 kg köttfärs
2 dl mjölk
1 dl ströbröd
2 ägg
2,5 tsk salt
3 krm svartpeppar
1 finhackad rödlök
1-2 krm malda nejlikor
1. Häll i mjölken i en stor bunke och rör ner ströbrödet. Låt stå tills röran tjocknar, ca 10 min.
2. Rör i övriga ingredienser och blanda väl.
3. Rulla köttbullar och lägg dem på vattensköljda skärbrädor. Jag fick ut lite drygt hundra köttbullar av smeten.
4. Stek köttbullarna i omgångar ca 7 minuter åt gången. Jag stekte köttbullarna i smör då jag tycker att det blir godast.
Om ni inte tycker om smaken av malda nejlikor så byt ut mot mald kanel eller kardemumma. Svartpeppar kan även bytas ut mot kryddpeppar för den som önskar!
Lycka till!
Kram C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|