cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 6 april 2014

Kyckling- och baconpaj

Av cathrinsmat - 6 april 2014 19:23

Paj är alltid gott tycker jag och fördelen med paj är att den kan varieras på många olika sätt. Jag håller mig ofta till en och samma pajdeg men varierar innehållet med det som finns hemma. Idag hade jag färdigstekta kycklingfiléer, bacon, fetaost och körsbärstomater hemma så de fick samsas som fyllning. Följande ingredienser behövs till den här pajen som räcker till 4 portioner:

Pajdeg:
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
2 färdigstekta kycklingfiléer
1,5 paket bacon
1 msk mjöl
2 dl grädde
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
En skvätt balsamvinäger
8-10 körsbärstomater
100 gram fetaost

1. Blanda smör, vetemjöl och vatten i en matberedare och kör tills det blir en deg. Låt degen vila kallt en stund.
2. Strimla bacon och stek i en stekpanna tills det börjar bli knaprigt.
3. Skär kycklingfiléerna i bitar och blanda ner i stekpannan. Låt puttra en stund. Strö över vetemjöl och rör runt ordentligt. Späd med grädden och krydda med paprikapulver och svartpeppar samt häll i lite balsamvinäger.
4. Medan fyllningen tjocknar trycks degen ut i en smord pajform och naggas med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 225 grader ca 10 min.
5. Häll sedan fyllningen i pajskalet och garnera med halverade körsbärstomater och fetaost skuren i bitar. Avsluta med att strö över 2 dl riven ost och grädda pajen i 225 grader ca 20 minuter.

Servera en god sallad till pajen.

Trevlig söndagskväll!

//C

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ cathrinsmat med Blogkeen
Följ cathrinsmat med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se