Direktlänk till inlägg 2 mars 2014
De här frallorna går väldigt snabbt att baka då de inte innehåller någon jäst. Ursprungsreceptet hittade jag på nätet och i det här receptet har jag gjort några små förändringar. Degen räcker till 8 st småfrallor som med fördel äts nybakade och passar perfekta till helgfrukosten. Följande ingredienser behövs:
5 dl vetemjöl (eller grövre mjöl om så önskas)
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk sirap
2,5 dl vatten
Sesamfrön
1. Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt, sirap och vatten till en deg.
2. Forma degen med blöta händer till 8 frallor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Degen ska vara ganska lös.
3. Strö sesamfrön över frallorna och grädda dem i mitten av ugnen i 200 grader 12-15 minuter.
Istället för sesamfrön går det även bra att strö över exempelvis riven ost, vallmo- eller solrosfrön samt pumpakärnor.
//C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|