cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 9 februari 2014

Långkokt chili med citrussallad

Av cathrinsmat - 9 februari 2014 14:05

 

Igår åt vi ett riktigt långkok till middag, en chili gjord på högrev. Grytan ska puttra på spisen ca 3 timmar, tills köttet precis faller isär. Det här är med andra ord inget recept att ta till en vardagskväll. Receptet hittade jag i tidningen "Allt om mat" och kombinationen med den lite heta chilin tillsammans med citrussallad blev en riktig sensation. Dock upplever jag att det var lite snålt med chilimängden i originalreceptet så här har jag utökat med ytterligare en chilifrukt, tycker ni att det verkar för starkt så minska ner mängden chili. Följande ingredienser behövs till chilin som räcker till 4 personer:


ca 800 gram högrev

2 gula lökar

4 vitlöksklyftor

3 röda chilifrukter, ex spansk peppar

2 tsk mald spiskummin

2 tsk mald koriander

1 tsk paprikapulver

1 tsk oregano

2 lagerblad

2 msk tomatpuré el. ajvar

4 dl vatten

2 msk kalvfond

1/2 tsk salt

Färsk koriander


Citrussallad:

750 gram blandade citrusfrukter, jag tog apelsin och blodgrape

2 vitlöksklyftor

grovhackad persilja

1 krm salt

1 krm svartpeppar


1. Skär köttet i tärningar. Grovhacka löken, skiva vitlöken och chilin med kärnorna kvar.

2. Bryn köttet i smör i omgångar i en stekpanna och lägg över i en gryta. Tillsätt lök, vitlök, chili, kryddor och tomatpuré/ajvar i grytan och låt steka någon minut. Häll över vatten samt kalvfond och låt grytan småputtra under lock ca 3 timmar, tills köttet precis faller isär.

3. Skala citrusfrukterna med en kniv och skär dem i fina klyftor. Finhacka vitlöken och blanda med citrusfrukter och persilja, krydda med salt och peppar.

4. Smaka av chilin med salt och strö över koriander vid servering.


Servera chilin tillsammans med citrussalladen och gräddfil gärna i ett pitabröd eller tillsammans med ris. Vi valde att äta chilin i pitabröd och det blev mycket smakrikt och gott!


En fortsatt trevlig söndag önskar jag er!


//C



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards