Direktlänk till inlägg 3 januari 2014
Den här grytan åt jag första gången på en thairestaurang och den är riktigt het och kan mildras genom att minska på mängden chili, dock så är originalet en riktig stark upplevelse. Jag lagade rätten tillsammans med min dotter och vi blev båda nöjda med resultatet, lite för stark tyckte dock dottern ;-). Här följer en beskrivning av tillagningen.
400-500 gram köttfärs
2 röda chilifrukter
ca 75 gram färska haricots verts
ca 3-4 msk teriyakisås
1 tsk soja
salt och peppar
olja att steka i
1. Bryn köttfärsen i olja i en stekpanna tills den blir genomstekt och gyllenbrun.
2. Hacka chilin samt skär bönorna i mindre bitar. Häll dem över köttfärsen och rör om ordetligt.
3. Tillsätt teriyakisås, soja och smaka av med salt och peppar. Låt småputtra en stund.
Servera gärna jasminris till grytan.
Jag kan verkligen rekommendera denna rätt till er som gillar kryddstark mat och den går dessutom väldigt snabbt att laga till. Kanske något att prova i helgen?!
Trevlig fredag!
//C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
|||||
|