cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 3 januari 2014

Thaiinspirerad köttfärsgryta

Av cathrinsmat - 3 januari 2014 12:21

 


Den här grytan åt jag första gången på en thairestaurang och den är riktigt het och kan mildras genom att minska på mängden chili, dock så är originalet en riktig stark upplevelse. Jag lagade rätten tillsammans med min dotter och vi blev båda nöjda med resultatet, lite för stark tyckte dock dottern ;-). Här följer en beskrivning av tillagningen.


400-500 gram köttfärs

2 röda chilifrukter

ca 75 gram färska haricots verts

ca 3-4 msk teriyakisås

1 tsk soja

salt och peppar

olja att steka i


1. Bryn köttfärsen i olja i en stekpanna tills den blir genomstekt och gyllenbrun.

2. Hacka chilin samt skär bönorna i mindre bitar. Häll dem över köttfärsen och rör om ordetligt.

3. Tillsätt teriyakisås, soja och smaka av med salt och peppar. Låt småputtra en stund.


Servera gärna jasminris till grytan.


Jag kan verkligen rekommendera denna rätt till er som gillar kryddstark mat och den går dessutom väldigt snabbt att laga till. Kanske något att prova i helgen?!


Trevlig fredag!


//C

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards