cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 8 december 2013

Glöggmingel

Av cathrinsmat - 8 december 2013 15:36

Nu när det är glöggtider tänkte jag tipsa om tre goda lättlagade smårätter som passar bra att servera på exempelvis en glöggbjudning. De tre rätterna är  cheddarostfyllda dadlar inlindade i bacon, pepparkaksgrissini med ädelostdipp samt snittar med parmesanoströra och serranoskinka. På vår senaste glöggbjudning bjöd vi på dessa rätter men även pepparkakor med saint agur (blåmögelost) samt fikon och serranoskinka dukades upp på bordet. Här följer recepten på smårätterna:


Cheddarostfyllda dadlar med bacon (24 st)
24 färska dadlar

24 små bitar cheddar ost, gärna lagrad

ca 1,5 pkt bacon


1. Skär en skåra i dadlarna och plocka ur kärnorna samt fyll hålrummet med cheddarost.

2. Linda in varje dadel i en halv baconskiva.

3. Stek dadlarna i en stekpanna tills baconet fått fin färg. Servera varma, ljumma eller kalla.


Pepparkaksgrissini med ädelostdipp (30 st)

500 gram färdig pepparkaksdeg

140 gram ädelost

2 dl creme fraiche


1. Dela pepparkaksdegen i 30 bitar som rullas till smala längder och läggs på bakplåtspapperklädda plåtar. Grädda dem i ca 8 minuter i 225 grader. Låt svalna.

2. Mosa ädelosten och blanda med creme fraiche i en fin skål.

3. Servera ädelostdippen tillsammans med pepparkaksgrissini.


Snittar med parmesanoströra och serranoskinka (24 st)

2 dl riven parmesanost

2 dl creme fraiche

flingsalt, svartpeppar

4 skivor lingonlimpa

4-5 skivor serranoskinka


1. Blanda ihop riven parmesanost med creme fraiche och smaka av med flingsalt och svartpeppar.

2. Skär bort kanterna och dela brödskivorna i 6 bitar vardera. Dela serranoskinkan i lika många delar som bröd.

3. Lägg på en klick parmesanoströra på brödet och garnera med en bit serranoskinka.


En trevlig välkomstdrink vid glöggbjudningen är att blanda glögg och torr prosecco (mousserande vin) och servera i champagneglas när gästerna kommer. Jag använde skogsglögg som har smak av blåbär och lingon och blandade 1/4 glögg och 3/4 prosecco i glasen.


Trevlig 2:a advent!


//C


 

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ cathrinsmat med Blogkeen
Följ cathrinsmat med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se