cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 18 november 2013

Stekt rödspätta med remouladsås

Av cathrinsmat - 18 november 2013 19:47

Det här är en snabblagad och god rätt som passar bra en vardagskväll. Eftersom rödspättafilén är så pass tunn går den fort att steka. Jag serverade en enkel hemmagjord remouladsås till samt sallad och potatis. Följande ingredienser behövs för 4 personer:

Rödspättafilé, ca 600 gram
2 dl ströbröd
1,5 dl vetemjöl +1tsk salt och 1 krm svartpeppar
3 ägg, uppvispade
Smör att steka i

Remouladsås:
0,5 dl majonäs
Knappt 1 dl matlagningsyoghurt
1 tsk curry
Knappt 0,5 dl bostongurka eller finhackad smörgåsgurka

1. Häll upp vetemjöl och ströbröd samt knäck äggen i en varsin djup tallrik. Blanda i salt och peppar i mjölet samt vispa ihop äggen med en gaffel.
2. Vänd fiskfiléerna först i mjölblandningen sedan i ägg och slutligen i ströbröd.
3. Stek fisken i smör i en stekpanna några minuter på varje sida tills den är gyllenbrun.
4. Rör ihop ingredienserna till såsen i en skål.
5. Servera fisken nystekt tillsammans med remouladsås, sallad och kokt potatis.

Lycka till!

//C

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Skapa flashcards