Direktlänk till inlägg 18 november 2013
Det här är en snabblagad och god rätt som passar bra en vardagskväll. Eftersom rödspättafilén är så pass tunn går den fort att steka. Jag serverade en enkel hemmagjord remouladsås till samt sallad och potatis. Följande ingredienser behövs för 4 personer:
Rödspättafilé, ca 600 gram
2 dl ströbröd
1,5 dl vetemjöl +1tsk salt och 1 krm svartpeppar
3 ägg, uppvispade
Smör att steka i
Remouladsås:
0,5 dl majonäs
Knappt 1 dl matlagningsyoghurt
1 tsk curry
Knappt 0,5 dl bostongurka eller finhackad smörgåsgurka
1. Häll upp vetemjöl och ströbröd samt knäck äggen i en varsin djup tallrik. Blanda i salt och peppar i mjölet samt vispa ihop äggen med en gaffel.
2. Vänd fiskfiléerna först i mjölblandningen sedan i ägg och slutligen i ströbröd.
3. Stek fisken i smör i en stekpanna några minuter på varje sida tills den är gyllenbrun.
4. Rör ihop ingredienserna till såsen i en skål.
5. Servera fisken nystekt tillsammans med remouladsås, sallad och kokt potatis.
Lycka till!
//C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|