cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 10 november 2013

Pasta med lax- och räksås

Av cathrinsmat - 10 november 2013 17:24

Igår åt vi den här pastarätten till middag som innehåller både lax och räkor. Rätten passar mycket bra som bjudrätt då den är riktigt delikat. Räkskalen steks i olja och får koka tillsammans med buljong en stund vilket blir grunden till den goda såsen. Följande ingredienser behövs och räcker gott och väl till 4 portioner:


300 gram pasta, förslagsvis spaghetti eller tagliatelle

500 gram räkor med skal

400 gram laxfilé, skuren i bitar

1 fiskbuljongtärning

2 dl vatten

1 dl vitt vin (eller 1 msk pressad citron+1 dl vatten)

2 dl creme fraiche

1 msk tomatpuré

2 vitlöksklyftor

1 fänkål

Bladpersilja

salt och peppar


Gör så här:

1. Skala räkorna och låt skalen fräsa en stund i olja i en kastrull. Rör i tomatpuré samt smula buljongtärningen över och späd med vatten och vin. Låt småputtra ca 10 min. Koka under tiden pastan.

2. Sila bort räkskalen och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Vispa ner creme fraiche i vätskan och låt småputtra en stund.

3. Hacka fänkålen i småbitar och stek i olja i en stekpanna, pressa vitlöken över. Häll sedan ner fänkål och vitlök i såsen och låt koka på svag värme några minuter. Tag kastrullen från värmen och lägg i räkorna.

4. Salta och peppra laxen och bryn den på bägge sidor. Blanda den färdiga pastan med såsen och häll upp på ett stort serveringsfat. Lägg på laxbitarna överst och strö över bladpersiljan.


Det är gott att servera sallad och bröd till pastan!


//C

 





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards