cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 2 november 2013

Karibisk lax med vitlökscréme

Av cathrinsmat - 2 november 2013 19:20

I den här rätten smaksätts laxen med bland annat kryddpeppar, piri piri och mörk rom vilket ger en härligt kryddig smak. Laxen blir godast om den får marinera i kryddorna i rumstemperatur ca 30 min. Vill man förbereda laxen i förväg kan den stå och marinera en hel dag i kylskåpet. Servera gärna sallad och en vitlökscréme till laxen. Ett annat tips är att servera den med en fruktig salsa som innehåller bland annat ananas och mango. Receptet räcker till 4 personer.


Följande ingredienser behövs till laxen och vitlökscrémen:


800 gram laxfilé

1 tsk kryddpepparkorn

2 torkade piri piri

2 tsk sambal oelek

2 tsk mald ingefära

2 tsk råsocker

2 tsk havssalt

2 msk mörk rom


Vitlökscréme:

2 dl creme fraiche

1 msk majonäs

2 vitlöksklyftor

1/2 lime, rivet skal

1 tsk pressad lime


Gör så här:

1. Stöt kryddpepparkornen grovt i en mortel tillsammans med piri piri. Blanda i övriga kryddor och rör om ordentligt. Gnid in kryddblandningen på laxen och droppa över rom och låt stå och marinera i rumstemperatur ca 30 min.

2. Blanda samman creme fraiche och majonäs till vitlökscrémen. Skala och pressa i vitlök samt rör i limeskal och saft.

3. När laxen marinerat ca 30 min ställ in den i ugnen på 175 grader ca 15 minuter.


Vi åt laxen tillsammans med en god sallad bestående av; babyspenat, körsbärstomater, gurka, paprika, rödlök och fetaost samt vitlökscrémen.


Trevlig lördagskväll!

//C


 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards