cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 16 oktober 2013

Färgglad kasslergryta

Av cathrinsmat - 16 oktober 2013 17:22

Den här är en relativt snabblagad gryta som passar bra en vardagkväll när tiden är knapp. Grytan innehåller kassler, purjolök samt röd och grön paprika. Det passar lika bra att servera ris, pasta, bulgur eller couscous till grytan. Följande ingredienser behövs för 4 personer:


500-600 gram kassler

1/2 purjolök

1 röd paprika

1 grön paprika

2 msk tomatpuré

2 dl creme fraiche

2 vitlöksklyftor

1 tsk curry

2 tsk paprikapulver

Salt och svartpeppar

Smör att steka i


Gör så här:

1. Strimla kassler, purjolök och paprikor. Stek kasslern i lite smör i en stekpanna tills den blir lite brynt.

2. Tillsätt purjolök och paprika och låt steka tillsammans med kasslern en stund.

3. Rör ner tomatpuré och cremefraiche och låt småputtra. Pressa över vitlöksklyftorna och krydda grytan med curry och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar.


Vill man ha en mer "såsig" gryta går det bra att späda med grädde eller mjölk dock så kan grytan då behöva redas av så att den inte blir för rinnig.


Hälsning

C


 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards