Direktlänk till inlägg 16 oktober 2013
Den här är en relativt snabblagad gryta som passar bra en vardagkväll när tiden är knapp. Grytan innehåller kassler, purjolök samt röd och grön paprika. Det passar lika bra att servera ris, pasta, bulgur eller couscous till grytan. Följande ingredienser behövs för 4 personer:
500-600 gram kassler
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 grön paprika
2 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
2 tsk paprikapulver
Salt och svartpeppar
Smör att steka i
Gör så här:
1. Strimla kassler, purjolök och paprikor. Stek kasslern i lite smör i en stekpanna tills den blir lite brynt.
2. Tillsätt purjolök och paprika och låt steka tillsammans med kasslern en stund.
3. Rör ner tomatpuré och cremefraiche och låt småputtra. Pressa över vitlöksklyftorna och krydda grytan med curry och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar.
Vill man ha en mer "såsig" gryta går det bra att späda med grädde eller mjölk dock så kan grytan då behöva redas av så att den inte blir för rinnig.
Hälsning
C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|