cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 18 juli 2013

Grillad tonfisk

Av cathrinsmat - 18 juli 2013 15:36

Sommartid grillar vi en hel del och just ikväll lade vi tonfisk på grillen. Vi har en sådan tur att en fiskbil dyker upp i vårt område titt som tätt och då brukar vi passa på att köpa fisk av dem. För det mesta blir det torskrygg, laxfilé och räkor men nu senast köpte vi även skinn- och benfri tonfiskfilé. Jag kan verkligen rekommendera er som inte har prövat tidgare att grilla tonfisk, resultatet blir fantastikt gott och det krävs inte mycket förberedelser, dock får man se upp så att tonfisken inte grillas för länge då blir den torr, godast tycker jag att den är med en liten rå kärna i mitten. Till tonfisken åt vi den fruktiga salsan som jag la ut på bloggen förra veckan men jag bytte idag ut ananas mot papaya, receptet hittar ni här. Följande ingredienser behövs för 4 personer.


4 tonfiskfiléer, 170-230 gram/st

4 msk olivolja

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

2 lime


Pensla tonfiskfiléerna med olja på båda sidor samt salta och peppra. Halvera limefrukterna och pensla även dem med olivolja. Grilla tonfisken, eller stek den i grillpanna till önskad stekgrad, jag grillade ca 2 min/sida då blev tonfisken rosafärgad med en liten rå kärna i mitten. Jag grillade även limehalvorna med skärytan ned. Servera tonfisken och limehalvorna, som är mycket goda att pressa över fisken, tillsammans med den fruktiga salsan.


Det här är riktig god och enkel sommarmat som är snabblagad men ändå känns lite lyxig, lycka till!


//C


 

 
 
Matias Zakrisson

Matias Zakrisson

11 februari 2014 15:36

Såg väldigt gott och enkelt ut. Sitter på tonfisk(fryst)och ska ta och försöka hitta på något själv. De lutar åt något liknande som du gjort!

http://www.doftochsmak.se

cathrinsmat

11 februari 2014 18:24

Kul att kunna inspirera! /Cathrin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Skapa flashcards