Direktlänk till inlägg 14 juli 2013
Det här är en härligt frisk salsa som passar lika bra till fisk och kött. Den passar ypperligt bra som ensamt tillbehör till grillat för den som vill hålla ned på kolhydrater men också som ett komplement till potatis/ris/pasta. Jag serverade den senast till lax med ett täcke av mango chutney och chévre, receptet på laxen hittar ni här. Följande ingredienser behövs till salsan som räcker till 4 personer:
1 mango
0,5 ananas
3 vårlökar
1 röd chilifrukt
Färsk koriander/basilika
1 Lime, saften
8 körsbärstomater
Gör så här:
1. Skala och skär mango och ananas i kuber och lägg upp i en skål/ett serveringsfat.
2. Skiva salladslöken samt hacka chilifrukten och blanda med mango och ananas.
3. Hacka färsk koriander eller basilika och strö över salsan.
4. Avsluta med att pressa över lime och rör om samt dekorera med halverade körsbärstomater.
Låt salsan stå en stund och gotta till sig innan servering.
//C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 |
31 |
|||||||
|