Direktlänk till inlägg 13 juli 2013
Key Lime Pie åt jag för första gången för fem år sedan när vi tillbringade några veckor i Florida och jag blev förälskad i smaken och konsistensen direkt. Sedan dess har jag provat en mängd olika recept på denna utomordentligt goda paj och kommit fram till att denna variant är helt klart bäst. Receptet har jag hämtat från Leila Lindholm. Följande ingredienser behövs:
Pajbotten:
200 gram digestivekex
100 gram smält smör
Fyllning:
400 gram sötad kondenserad mjölk (1 burk)
4 äggulor
5 lime, skal + saft
Garnering:
1 lime skuren i tunna skivor
Vispgrädde
Gör så här:
1. Krossa kexen i en mixer och blanda med det smälta smöret. Tryck ut smeten i en springform och förgrädda i 175 grader ca 10 minuter.
2. Rör ihop kondenserad mjölk, äggulor och limesaft + skal och låt stå och dra i 30-60 minuter.
3. Sila limesmeten i en finmaskig sil och släng allt skal. Häll fyllningen i det avsvalnade pajskalet och grädda i 175 grader ca 20 minuter.
4. Låt pajen svalna helt och servera den garnerad med limeskivor och vispad grädde vid sidan om.
Jag kan verkligen rekommendera er att prova denna goda dessert, då den slår det mesta i dessertväg tycker jag.
//C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 |
31 |
|||||||
|