cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 13 juli 2013

Key Lime Pie

Av cathrinsmat - 13 juli 2013 07:45

Key Lime Pie åt jag för första gången för fem år sedan när vi tillbringade några veckor i Florida och jag blev förälskad i smaken och konsistensen direkt. Sedan dess har jag provat en mängd olika recept på denna utomordentligt goda paj och kommit fram till att denna variant är helt klart bäst. Receptet har jag hämtat från Leila Lindholm. Följande ingredienser behövs:

Pajbotten:
200 gram digestivekex
100 gram smält smör

Fyllning:
400 gram sötad kondenserad mjölk (1 burk)
4 äggulor
5 lime, skal + saft

Garnering:
1 lime skuren i tunna skivor
Vispgrädde

Gör så här:
1. Krossa kexen i en mixer och blanda med det smälta smöret. Tryck ut smeten i en springform och förgrädda i 175 grader ca 10 minuter.
2. Rör ihop kondenserad mjölk, äggulor och limesaft + skal och låt stå och dra i 30-60 minuter.
3. Sila limesmeten i en finmaskig sil och släng allt skal. Häll fyllningen i det avsvalnade pajskalet och grädda i 175 grader ca 20 minuter.
4. Låt pajen svalna helt och servera den garnerad med limeskivor och vispad grädde vid sidan om.

Jag kan verkligen rekommendera er att prova denna goda dessert, då den slår det mesta i dessertväg tycker jag.

//C

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards