Direktlänk till inlägg 28 juni 2013
En grekisk sallad förknippas lätt med sommar, sol och salta bad. Det är en mycket enkel sallad som smakar bäst rumstempererad och gärna med tzatziki till. Vill man inte äta helt vegetariskt är det gott med kallskuret eller kyckling till. Följande ingredienser behövs till salladen som räcker lagom till 2 personer:
4 Tomater
1/2 gurka
2 paprikor, röd och grön
1/2 rödlök
1/2 burk kalamataoliver
200 gram fetaost
Färsk oregano
Olivolja
Flingsalt och svartpeppar
Skiva/hacka samtliga grönsaker och lägg upp på ett fint salladsfat. Strö över oliverna och fetaosten skuren/bruten i mindre bitar. Ringla olivolja över samt strö över flingsalt och svartpeppar. Avsluta med att garnera med några kvistar färsk oregano.
Vi åt salladen tillsammans med grillad kyckling och tzatziki. Jag gjorde min tzatziki genom att blanda 1/2 finriven urkramad gurka med en burk matlagningsyoghurt som smaksattes med 3 pressade vitlöksklyftor, salt, peppar samt lite olivolja.
God och enkel sommarmat!
//C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 | 29 |
30 |
|||
|