cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 20 juni 2013

Västerbottenpaj

Av cathrinsmat - 20 juni 2013 19:19

Nu när Midsommar stundar passar det väldigt bra med Västerbottenpaj. Varför inte som ett tillbehör till sillunchen?! Vi valde att äta den ikväll så här dagen innan midsommarafton tillsammans med färska räkor och kräftröra med lite god Chablis i glaset.

Följande ingredienser behövs till västerbottenpajen:

Pajdegen:
100 gram smör
2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
200 gram grovriven västerbottensost
2 ägg
2 dl mjölk eller grädde
Salt & peppar

Gör så här:
1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare, och tryck ut degen i en pajform.
2. Ställ pajskalet i kylskåpet i ca 30 minuter. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i ugnen i 200 grader ca 10 minuter.
3. Vispa ihop ägg, mjölk/grädde samt salt och peppar. Fyll det förgräddade pajskalet med den rivna väsyerbottensosten följt av äggstanningen och grädda pajen i 200 grader ca 30 minuter.

Bjud gärna röd kaviar, hackad rödlök samt gräddfil till.

Trevlig midsommar önskar jag er!

//C

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards