cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 9 maj 2013

Grillad kycklingfilé

Av cathrinsmat - 9 maj 2013 18:15

Nu när våren äntligen är här på allvar smakar det extra gott med grillat. Kycklingfilé går ganska fort att grilla och den här gången fick kycklingen först marinera i teriyakisås en stund. Till kycklingen åt vi grön sparris, knipplök och halloumiost som fick samsas med kycklingen på grillen.


Gör så här:
1. Lägg kycklingfiléer i en skål och häll teriyakimarinad över och pensla så att all kyckling täcks. Krydda med lite salt och svartpeppar.
2. Skiva 2 pkt halloumiost och lägg knipplöken i folie och gör ett litet paket. Skär av den tjockaste delen på ett knippe sparris och släng bort, rulla sparrisen i lite olivolja.
3. Lägg kycklingen samt lökpaketet på grillen samtidigt. När ca 5 minuter av grilltiden återstår, räkna med ca 15 minuter för kycklingen att bli klar, lägg på halloumi och sparris. Vänd flera gånger så att det inte blir bränt.


Servera tillsammans med en god sallad och en kall sås, exempelvis tzatziki.


Lycka till!


//C

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Skapa flashcards