cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 28 april 2013

Pastarullar

Av cathrinsmat - 28 april 2013 20:11

I den här rätten har jag hämtat inspiration från en rätt som jag åt på en italiensk restaurang för många år sedan. Rätten består av färska lasagneplattor som rullas ihop med skinka och ost i skivor som sedan gratineras i ugnen tillsammans men tomat- och bechamelsås. Egentligen ska det också vara zucchini i skivor men det valde jag bort just ikväll. Följande ingredienser behövs till 4 personer:


Pastarullarna:
200 gram färska lasagneplattor
150 gram prosciuttoskinka i skivor
200 gram ementhalost i skivor


Tomatsås:
400 gram krossade tomater
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 tsk socker


Bechamelsås:
2,5 msk smör eller olja
2,5 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 krm muskotnöt


Gör så här:
1. Häll samtliga ingredienser till tomatsåsen i en kastrull och låt allt puttra en stund på svag värme.
2. Smält smöret/hetta upp oljan till bechamelsåsen i en kastrull och vispa i vetemjölet. Späd med mjölk och tillsätt kryddor. Lås såsen puttra under ständig vispning tills den tjocknar, ställ åt sidan.
3. Lägg en skinkskiva och en rejäl ostskiva på varje lasagneplatta och rulla ihop samt dela rullarna i två delar.
4. Häll hälften av bechamelsåsen i en ugnsfast form och lägg/ställ pastarullarna i formen. Häll tomatsåsen samt resterande bechamelsås över pastarullarna.
5. Lägg mozzarellaost i skivor överst i ugnsformen och gratinera i 225 grader ca 20 min.


Servera en god sallad till pastarullarna och garnera gärna anrättningen med färsk basilika.


Hoppas att det ska smaka!


//C

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Skapa flashcards