Direktlänk till inlägg 28 april 2013
I den här rätten har jag hämtat inspiration från en rätt som jag åt på en italiensk restaurang för många år sedan. Rätten består av färska lasagneplattor som rullas ihop med skinka och ost i skivor som sedan gratineras i ugnen tillsammans men tomat- och bechamelsås. Egentligen ska det också vara zucchini i skivor men det valde jag bort just ikväll. Följande ingredienser behövs till 4 personer:
Pastarullarna:
200 gram färska lasagneplattor
150 gram prosciuttoskinka i skivor
200 gram ementhalost i skivor
Tomatsås:
400 gram krossade tomater
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 tsk socker
Bechamelsås:
2,5 msk smör eller olja
2,5 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 krm muskotnöt
Gör så här:
1. Häll samtliga ingredienser till tomatsåsen i en kastrull och låt allt puttra en stund på svag värme.
2. Smält smöret/hetta upp oljan till bechamelsåsen i en kastrull och vispa i vetemjölet. Späd med mjölk och tillsätt kryddor. Lås såsen puttra under ständig vispning tills den tjocknar, ställ åt sidan.
3. Lägg en skinkskiva och en rejäl ostskiva på varje lasagneplatta och rulla ihop samt dela rullarna i två delar.
4. Häll hälften av bechamelsåsen i en ugnsfast form och lägg/ställ pastarullarna i formen. Häll tomatsåsen samt resterande bechamelsås över pastarullarna.
5. Lägg mozzarellaost i skivor överst i ugnsformen och gratinera i 225 grader ca 20 min.
Servera en god sallad till pastarullarna och garnera gärna anrättningen med färsk basilika.
Hoppas att det ska smaka!
//C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | |||
29 |
30 |
||||||||
|