Direktlänk till inlägg 20 april 2013
Härom kvällen åt vi fiskbiffar med asiatisk touch till middag. Vi åt biffarna tillsammans med bulgur och en kall sås gjord på matlagningsyoghurt, sweet chilisås, pressad vitlök och lite salt. Naturligtvis passar även ris och nudlar som tillbehör och varför inte wokade grönsaker. Följande ingredienser behövs till 8-10 biffar:
500 gram torsk (eller annan vit fiskfilé)
1 dl finhackad purjolök
Ingefära, en liten bit finriven, ca 1 msk
1 pressad vitlöksklyfta
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
0,5 pressad citron/lime
Grovhackad basilika, gärna thai, valfri mängd, jag tog en näve
Gör så här:
1. Finhacka fiskfilén och blanda den med salt och den finhackade purjolöken i en bunke.
2. Rör försiktigt i ägget och tillsätt sedan resterande ingredienser och rör så att allt blandas.
3. Forma biffar med hjälp av en matsked. Om smeten känns för blöt så pressa ur lite vätska. Lägg biffarna på ett vattensköljt skärbräde i avvaktan på stekning.
4. Stek biffarna i rikligt med olja några minuter på varje sida. Lägg över de färdigstekta biffarna på ett ugnsfat och förvara i ugnen i 100 grader tills övriga tillbehör är klart.
Hoppas det ska smaka!
//C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | |||
29 |
30 |
||||||||
|