cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 20 april 2013

Asiatiska fiskbiffar

Av cathrinsmat - 20 april 2013 13:26

Härom kvällen åt vi fiskbiffar med asiatisk touch till middag. Vi åt biffarna tillsammans med bulgur och en kall sås gjord på matlagningsyoghurt, sweet chilisås, pressad vitlök och lite salt. Naturligtvis passar även ris och nudlar som tillbehör och varför inte wokade grönsaker. Följande ingredienser behövs till 8-10 biffar:


500 gram torsk (eller annan vit fiskfilé)
1 dl finhackad purjolök
Ingefära, en liten bit finriven, ca 1 msk
1 pressad vitlöksklyfta
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
0,5 pressad citron/lime
Grovhackad basilika, gärna thai, valfri mängd, jag tog en näve


Gör så här:
1. Finhacka fiskfilén och blanda den med salt och den finhackade purjolöken i en bunke.
2. Rör försiktigt i ägget och tillsätt sedan resterande ingredienser och rör så att allt blandas.
3. Forma biffar med hjälp av en matsked. Om smeten känns för blöt så pressa ur lite vätska. Lägg biffarna på ett vattensköljt skärbräde i avvaktan på stekning.
4. Stek biffarna i rikligt med olja några minuter på varje sida. Lägg över de färdigstekta biffarna på ett ugnsfat och förvara i ugnen i 100 grader tills övriga tillbehör är klart.


Hoppas det ska smaka!


//C

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards