cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 15 april 2013

Mjölkstuvade makaroner och köttbullar

Av cathrinsmat - 15 april 2013 18:43

Nu äntligen är vi på bättringsvägen. Efter en helg+måndag med sjukdom så blir det jobb och skola för i alla fall två av oss imorgon.


Kvällens middag blev mjölkstuvade makaroner och hemtrillade köttbullar. Den här rätten är inte alls särskilt avancerad men uppskattad i min familj. Just mjölkstuvade makaroner var en av mina favoriträtter som barn och jag får en känsla av att det är lite av en bortglömd rätt idag. Köttbullarna brukar jag krydda med salt, svartpeppar, ingefära och garam masala. Här följer receptet som är baserat på 4 personer:


Mjölkstuvade makaroner:
5 dl makaroner, gärna gammaldags idealmakaroner
1 l standardmjölk
1 tsk salt


Köttbullar:
500 gram köttfärs
3 msk finhackad gul lök
1,5 dl mjölk
4 msk ströbröd
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 krm mald ingefära
2 krm garam masala
Smör att steka i


Gör så här:
1. Koka upp mjölken i en kastrull med teflonbeläggning, var försiktig så att mjölken inte bränner fast. Tillsätt salt och makaroner och låt småputtra i 20-25 minuter, rör om då och då.
2. Blanda mjölk med ströbröd och kryddor i en bunke och låt svälla en stund.
3. Blanda ner ägg, lök och köttfärs i ströbrödsblandningen och rör ihop till en smidig smet.
4. Rulla köttbullar och lägg på ett vattensköljt skärbräde. Stek köttbullarna i smör i omgångar i en stekpanna tills de är gyllenbruna runt om och helt genomstekta.


Jag brukar få ut ca 40 köttbullar av detta recept. Servera gärna riven muskotnöt samt lite ketchup för den som vill som tillbehör samt några grönsaker.


Trevlig måndagskväll!


//C



 
 
Ingen bild

Kajsa

15 april 2013 20:13

Supersmarrigt! Jag fick också ofta stuvade makaroner när jag var liten,

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards