cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 4 mars 2013

Pasta med kyckling och spenat

Av cathrinsmat - 4 mars 2013 18:50

Den här rätten är riktigt snabblagad och passar bra när man har knappt om tid. Medan pastan kokar steks strimlad kyckling tillsammans med spenat och soltorkade tomater. Gott och vitaminrikt. Följande ingredienser behövs till 4 personer:


- Pasta, jag använde gnocchi
- 400-500 gram kycklingfilé
- 1 påse babyspenat
- 1/2 burk soltorkade tomater
- Mozzarellaost, 250 gram
- Salt
- Persilada, kryddblandning
- Olivolja


Gör så här:
1. Koka pasta för 4 personer.
2. Strimla kycklingfiléerna och stek dem i olivolja i en stekpanna tills kycklingen är genomstekt. Krydda med salt och persilada.
3. Strimla de soltorkade tomaterna och tillsätt dem och spenaten till kycklingen. Rör om ordentligt.
4. Tillsätt den kokta pastan och mozzarellaosten skuren i småbitar till kycklingblandningen. Rör om ordentligt och servera direkt från stekpannan.


Eftersom rätten innehåller mozzarellaost behövs ingen sås tycker jag då mozzarellan smälter och gör att det blir krämigt ändå. Bon Appetit!


//C

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Skapa flashcards