cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 23 februari 2013

Gorgonzolasås till pasta

Av cathrinsmat - 23 februari 2013 18:22

Gorgonzolaost är krämig och god samt passar väldigt bra ihop med pasta tycker jag. Många pastasåser är gräddbaserade men eftersom den här såsen innehåller gorgonzolaost använder jag mjölk istället. Följande ingredienser behövs till den här goda såsen:


3 dl standardmjölk
2 msk vetemjöl
1/2 dl vitt vin
100 gram gorgonzolaost
1 tsk salt
2 krm vitlökspeppar


Gör så här:
1. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull och låt puttra några minuter under ständig vispning.
2. Koka pastan.
3. Häll i vinet, smulad gorgonzolaost, salt och peppar i kastrullen med sås. Låt sjuda ytterligare någon minut.
4. Servera såsen till pastan.


Vi åt såsen tillsammans med färsk ravioli fylld med Karljohansvamp samt Salame Tartufo Nero, en mild god salami med smak av svart tryffel. En snabblagad och välsmakande middag med andra ord!


Trevlig lördagskväll!


Kram C

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards