Direktlänk till inlägg 17 februari 2013
Igår överraskade dottern med en god dessert, vaniljpannacotta. Pannacotta går snabbt att tillaga och kräver inte så många ingredienser, dessutom är det väldigt gott tycker jag. Det här receptet räcker till 6 portioner och följande ingredienser behövs:
5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
Bär till garnering
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten tills de mjuknar.
2. Koka upp grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull och låt småkoka några minuter tills sockret lösts upp.
3. Tag kastrullen från värmen och lägg i de urkramade gelatinbladen och rör tills de lösts upp.
4. Häll upp i fina glas och ställ i kylen ca 2 timmar.
5. Garnera med bär vid servering.
Detta är en dessert som passar utmärkt till söndagsmiddagen.
Hoppas att alla har en skön och avkopplande söndag!
/C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 |
7 |
8 | 9 | 10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 |
27 |
28 |
||||||
|