Direktlänk till inlägg 5 februari 2013
Idag behövde middagen tillagas snabbt då vi har mycket på agendan på tisdagskvällarna. Då passade den här supersnabba tonfiskpasta bra att ta till. Till denna rätt behövs:
400 gram tagliatelle eller spaghetti
2 burkar tonfisk i olja
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 dl riven parmesanost
1 citron (saft + skal)
1 tsk chiliflakes
1 kruka basilika eller bladpersilja
Salt
1. Koka pastan.
2. Fräs hackad gul lök och vitlök i olivolja i en stekpanna.
3. Tillsätt tonfisk med oljan, citronskal + saft, chiliflakes, parmesanost samt hackad basilika eller persilja.
4. Häll av pasta vattnet men spara ca 1 dl av vattnet. Vänd ner pastan och kokvattnet i tonfisksåsen och servera direkt.
//C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 |
7 |
8 | 9 | 10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 |
27 |
28 |
||||||
|