Direktlänk till inlägg 4 februari 2013
Ibland känns det bra att äta vegetariskt och ett gott vegetariskt alternativ är majsbiffar. Jag brukar servera dem med jasminris och en kall sås. Till 12 majsbiffar behövs följande ingredienser:
400 gram majs (ca 3 småburkar)
1/2 purjolök
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 tsk chiliflakes
1 krm vitpeppar
3 msk olja
3 msk smör
1. Låt majsen rinna av ordentligt i ett durkslag.
2. Häll över majsen i en bunke och blanda med finhackad purjolök och ägg.
3. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smet.
4. Forma biffar och stek dem i en stekpanna med smör och olja.
Jag serverade en kall sås till bestående av turkisk yoghurt, sweet-chilisås och pressad vitlök. För den som inte vill äta helt vegetariskt så är stekt bacon gott till.
/C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 |
7 |
8 | 9 | 10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 |
27 |
28 |
||||||
|