cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 3 februari 2013

Söndagsstek

Av cathrinsmat - 3 februari 2013 20:20

Stek med kokt potatis, kokt grönsaksblandning och gräddsås åt jag som barn ibland om söndagarna. I det här receptet har jag bytt ut den kokta potatisen mot hasselbackspotatis och grönsaksblandningen mot brysselkål. Följande ingredienser behövs för 4 personer:


1 hel bit fläskkotlett utan ben ca 600 gram
Salt
Peppar (svart, grön och rosé)
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 ansjovisfiléer + 1 msk av spadet
8-12 potatisar
Salt
Riven parmesanost
Vatten
Vispgrädde
Maizenaredning
Soja
Salt, peppar och lite socker
Brysselkål


1. Salta köttet runt om och rulla sedan i krossad peppar. Bryn köttet runt om smör i en stekgryta.
2. Häll vatten i grytan så att det täcker ungefär halva steken. Skär den gula löken i klyftor och lägg dem tillsammans med vitlöksklyftorna och ansjovisfiléerna i grytan.
3. Låt steken puttra tills den når en innertemperatur på 70 grader.
4. Skala och skär skåror i potatisen men låt den vara hel på undersidan.
5. Smält några matskedar smör i en ugnsform, 225 grader, och rulla sedan potatisen i det smälta smöret. Salta och låt potatisen tillagas i ugnen i ca 20 min.
6. Ös potatisen med smör efter 20 min och lägg en liten hög parmesanost på varje potatis och tillaga ytterligare 20 minuter i ugnen.
7. När köttet är klart lyft upp det och linda in i folie en stund.
8. Koka brysselkål i lättsaltat vatten.
9. Sila av skyn som köttet puttrat i och häll tillbaka i grytan och gör en god sås. Häll i 1 msk ansjovisspad, kryddor, grädde och soja efter smak. Red av med maizenaredning. Smaka av med lite socker mot slutet.
10. Skär upp köttet i tunna skivor och lägg upp på ett uppläggningsfat tillsammans med brysselkål.
11. Servera tillsammans med hasselbackspotatis och den goda såsen.


Smaklig spis!


/C

 
 
Ingen bild

Lieselotte B

3 februari 2013 20:35

Ja det känner jag verkligen igen! Det var längesedan jag åt det.

 
Ingen bild

Kajsa

3 februari 2013 23:45

Smarrigt :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards