cathrinsmat

Direktlänk till inlägg 25 januari 2013

Schnitzel

Av cathrinsmat - 25 januari 2013 19:51

Ikväll åt vi schnitzel på sonens begäran. Den serverades tillsammans med en fransk potatissallad och tjeckisk öl, perfekt fredagsmat enligt mig. Till schnitzlarna behövs:


500 gram schnitzel av kalv eller fläsk
2 ägg
2 dl ströbröd
1 tsk salt
1,5 tsk vitpeppar
Paprikakrydda


1. Banka ut varje schnitzel på en skärbräda med en köttbankare eller undersidan på en kastrull.
2. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop. Blanda ströbröd, salt och peppar i en annan djup tallrik.
3. Doppa köttet först i ägg och sedan i ströbrödblandningen.
4. Krydda sedan schnitzlarna med paprikapulver på båda sidorna, paprikapulver ger god smak och fin färg till schnitzlarna.
5. Stek schnitzlarna två och två i en stekpanna i smör, ca 2-3 min på varje sida.


Servera gärna med citron och kapris. Potatissallad eller klyftpotatis är gott till.


En fortsatt trevlig fredagskväll önskar jag er!


//C

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av cathrinsmat - 25 mars 2017 10:57


Igår lagade jag för första gången färska vårrullar till middag, jag har ätit det några gånger tidigare och tycker att det är en smakrik och fräsch rätt. Rätten kräver en del förberedelser och bör ätas direkt när de är klara för att bevara sin fräschö...

Av cathrinsmat - 31 juli 2016 14:00


Den här rätten har hängt med länge hemma hos mig och är alltid lika populär. Jag använder färsk tortellini i det här receptet vilket gör att rätten går snabbt att tillaga. Följande ingredienser behövs till fyra personer.    2 pkt färsk tortellini...

Av cathrinsmat - 19 juli 2016 14:12


    Det här är en rätt som är ganska tidskrävande då såsen behöver puttra i 40 minuter. Men det är väl värt mödan för resultatet blir helt suveränt gott. Här kommer receptet som räcker till 4 personer:    4-5 kycklingfiléer salt svartpep...

Av cathrinsmat - 10 juli 2016 15:28


Blåmusslor är relativt billigt men känns ändå lite lyxigt. Den här pastarätten går dessutom snabbt att tillaga och resultatet blir supergott. Chilimängden går lätt att anpassa och tänk på att slänga bort de musslor som inte öppnar sig vid tillagning....

Av cathrinsmat - 7 juli 2016 21:03


Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar. Riktigt god och snabblagad mat som passar perfekt på sommaren. Ikväll lagade jag mat till mig och sonen och använd...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards