Direktlänk till inlägg 20 januari 2013
Ikväll stod maken vid kastrullerna och då blev det Kyckling Pad Thai. Det är en thailändsk rätt som innehållet kyckling, grönsaker, äggnudlar och jordnötter. Inspirationen till detta recept är hämtat från Laila Lindholm. För att göra denna rätt behövs:
400 gram strimlad kycklingfilé
3 finhackade vitlöksklyftor
2 msk ostronsås
1 tsk kycklingfond
1 tsk curry
2 msk jordnötsolja
2 dl strimlad vitkål
2 dl broccolibuketter
250 gram nudlar
2 ägg
2 tsk fisksås
2 tsk japansk soja
Koriander
Jordnötter
1. Gör en marinad med ostronsås, vitlök, kycklingfond och curry. Lägg ner kycklingbitarna och låt dem marinera en stund.
2. Stek kycklingen i olja i en wokpanna ca 2 minuter. Tillsätt broccoli och den strimlade vitkålen och låt fräsa några minuter.
3. Koka nudlarna.
4. När nudlarna kokat klart blandas de ner i wokpannan. Knäck i ett ägg i taget och rör om ordentligt.
5. Smaksätt med fisksås och soja.
Strö över koriander och jordnötter innan servering.
Detta är en ganska snäll rätt så vill man ha lite mer hetta kan sambal oelek eller thaichilisås tillsättas.
//C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 | 18 |
19 | 20 | |||
21 | 22 |
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
|||
28 |
29 | 30 | 31 | ||||||
|