Direktlänk till inlägg 19 januari 2013
På lördagskvällarna är det ibland gott med dessert. Om jag själv får bestämma så blir det gärna något med choklad. Ikväll blev det pannacotta smaksatt med mjölkchoklad. Till 4 personer behövs:
3 dl vispgrädde
3 msk socker
100 gram Marabou mjölkchoklad
1,5 gelatinblad
Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de mjuknar, ca 5 minuter.
2. Koka upp grädde och socker i en kastrull, tag av från värmen så fort det kokar.
3. Bryt chokladen i små bitar och lägg ner i kastrullen. Rör tills all choklad har smält.
4. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i kastrullen och rör tills de lösts sig helt. Häll upp blandningen i 4 glas. Ställ glasen i kylen några timmar så att det stelnar.
Servera dem som de är eller garnera med bär. Jag garnerade med hallon och citronmeliss. Ät och njut.
Trevlig lördagskväll!
//C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 | 18 |
19 | 20 | |||
21 | 22 |
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
|||
28 |
29 | 30 | 31 | ||||||
|