Direktlänk till inlägg 5 januari 2013
Här är resultatet! Ingredienserna till grytan finns i mitt tidigare inlägg. Här följer en beskrivning på tillagningen:
Fiskgryta:
1.Skär alla grönsaker i mindre bitar.
Fräs i olja några minuter utan att de tar färg.
2. Häll i saffran, timjan, krossade tomater, vin, lagerblad, torkad chili och koka upp.
3. Tillsätt buljong och koka ca 20 minuter.
4. Smaka av med citron- och apelsinsaft, salt och peppar.
5. Ta av kastrullen från värmen.
Lägg i fisken och lägg på locket. Låt dra ca 5 minuter.
6. Vänd ner skaldjur och persilja.
Aioli:
1. Vispa äggula, vitlök och vinäger till aiolin.
2. Häll i olja under vispning i en tunn jämn stråle.
3. Smaka av med salt och citron.
Servera fiskgrytan med aioli och ett gott bröd. Jag valde surdegsbaguette och till maten drack vi ett gott chardonnay.
Trevlig lördagskväll!
/C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 | 18 |
19 | 20 | |||
21 | 22 |
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
|||
28 |
29 | 30 | 31 | ||||||
|